Over ons

Ons verhaal

Bart en Jurgen beide wonend in de Noordkop en actief sloeproeiers waren er van overtuigd dat de Noordkop in het waterrijke gebied en met een maritiem DNA er, naast het sloeproeien bij de marine, er een  openbare sloeproeivereniging kon worden opgericht. Voor de doorgewinterde sloeproeiers Jurgen en Bart zat er dus niets anders op dan het initiatief te nemen om een eigen sloeproeivereniging op te starten. De zoektocht naar een sloep begon en ergens in een weiland in Friesland, waar het gras knie hoog stond, troffen ze een houten roeisloep genaamd de ‘Vrijbuiter’. 

Deze opknapper was niet te duur en werd aangekocht met eigen geld en dat van sponsors voornamelijk uit de familiekring. 

Later is de vereniging van start gegaan met de Boekanier, een buitenkansje waar direct mee geroeid kon worden. Ondertussen wordt de Vrijbuiter in spaarzame uurtjes opgeknapt met de hulp van onze leden en sponsors. 

Watersportvereniging Amstelmeer

Onze thuishaven is bij Watersportvereniging Amstelmeer en onze leden wonen verspreid over de Kop van Noord-Holland. Ze zijn van alle leeftijden, niveaus, zitten in heren- dames- of gemixte teams maar zijn allemaal doorzetters die het hele jaar door in de wateren van de Noordkop roeien. Bij zonneschijn of regen, onder bijna alle omstandigheden gaan wij het water op.

Plezier staat altijd voorop!

Samen tot het uiterste gaan!

De Kosten:

  • Kosten lidmaatschappen 25 euro per maand en maandelijks opzegbaar
  • Mogelijke extra kosten voor materiaal, uitleg over delen van kosten bij transport. 

Wil je contact met ons opnemen dan kun je het beste een e-mail sturen aan info@sloeproeiennoordkop.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Je mag ons langs het water ook altijd even aanspreken natuurlijk!

HEB JIJ INTERESSE IN SLOEPROEIEN?

Wij zijn een jonge vereniging opgericht in 2018 en het team bestaat uit leden met ervaring op alle niveaus. Een perfecte basis om een fijne teamsport te beoefenen vanuit een prachtige omgeving. Heb je interesse? Neem contact op en roei geheel vrijblijvend mee.

Ligplaats:

W.V. Amstelmeer

De Haukes 2

1778 KD Westerlandeer

Postadres

Koningin Maximalaan 139

1787 DA Julianadorp