Over ons

Ons verhaal

De vereniging is opgericht in 2018 door twee fanatieke mannen die hadden ontdekt dat er in de noordkop nog geen openbare sloeproeivereniging was. Ze hadden het heft in eigen handen genomen en zijn de sloeproeivereniging Kop van Noord-Holland begonnen. Dit ging gepaard met de aanschaf van de Vrijbuiter. Zij lag in een weiland waar het gras knie hoog stond en had wat liefde nodig.

Het opknappen van de Vrijbuiter duurde wat langer dan gedacht. Voordat de Vrijbuiter af was stuitte zij op de Boekanier. Een buitenkansje waar direct mee geroeid kon worden. Ondertussen is de Vrijbuiter in de spaarzame uurtjes opgeknapt met de hulp van onze leden en sponsors en wordt er ook in deze sloep volop getraind. 

 

Watersportvereniging Amstelmeer

Onze thuishaven is bij Watersportvereniging Amstelmeer in de Haukes en onze leden wonen verspreid over de Kop van Noord-Holland. Ze zijn van alle leeftijden, niveaus, zitten in heren- dames- of gemixte teams maar zijn allemaal doorzetters die het hele jaar door in de wateren van de noordkop roeien. Bij zonneschijn of regen, onder bijna alle omstandigheden gaan wij het water op.

Trainingen

Wij trainen vanuit De Haukes op het Amstelmeer op dinsdag, woensdag en donderdagavond om 19:30 en op zondagmorgen om 09:30. Tijdens deze trainingen gaan wij afhankelijk van ons doel een rondje op het Amstelmeer, de Pishoek, Anna Pauwlona, Balgzandkanaal en terug. In de zomermaanden roeien we ook in Den Helder en op het Marsdiep.

De Kosten:

  • Kosten lidmaatschap: 25 euro per maand en maandelijks opzegbaar. De eerste 3 keer kun je vrijblijvend meeroeien.
  • Mogelijke extra kosten: Eigen trainingsmateriaal, deelname aan roeiwedstrijden. 

Wil je contact met ons opnemen dan kun je het beste een e-mail sturen aan Sloeproeiverenigingkvnh@gmail.com. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Je mag ons langs het water ook altijd even aanspreken natuurlijk!

HEB JIJ INTERESSE IN SLOEPROEIEN?

Wij zijn een jonge vereniging opgericht in 2018 en het team bestaat uit leden met ervaring op alle niveaus. Een perfecte basis om een fijne teamsport te beoefenen vanuit een prachtige omgeving. Heb je interesse? Neem contact op en roei geheel vrijblijvend mee.

Ligplaats:

W.V. Amstelmeer

De Haukes 2

1778 KD Westerland

Postadres

Callantsogervaart 10 

1788 PS Julianadorp

Sloeproeiverenigingkvnh@gmail.com