1 april 2023 De eerste wedstrijd van het seizoen!

Vandaag reizen we af naar Weesp om voor de eerste keer écht mee te doen in een wedstrijd met onze nieuwe Zeeschuimer, aangezien de Zeeschuimer voor H6 is gesleept en we net niet genoeg leden hadden om 3 sloepen te vullen hebben wij er voor gekozen om deze race met 6 heren te doen.

Na verzameld te hebben in de Haukes willen we op weg naar Weesp, dit gaat niet zonder dat we eerst nog bijna de Zeeschuimer achterlaten in de Haukes, gelukkig weten we de trailer snel weer vast te maken en kunnen we vertrekken.

De weersvoorspelling voor vandaag was niet best met vooral veel regen voorspeld, iedereen heeft een set droge kleren mee en regenkleding. Bij aankomst snel de sloep gekraand en zijn wij richting de start in de kom geroeid, was het niet dat voordat we bij de eerste brug aankwamen al zagen dat er wel heel veel sloepen nog lagen te wachten voor de brug en alleen kuikensloepen en kleine sloepen konden onder het vaste deel door. Er zat dus niets anders op dan wachten voordat de brugwachter was ontwaakt.

Omdat we niet in de kom mochten liggen vanwege de damesstart zijn wij doorgeroeid naar de Vecht waar wij naast de Roeibeer zijn gaan liggen, een 6 persoons zeeg die we later ook nog terug gaan zien. Als heren (op Ronnie, stuurman en Stephanie, roeister Vrijbuiter na) hadden we alle tijd om de startnummers op te halen, om te kleden, te lunchen en de Dames aan te moedigen bij zowel de start als de finish. Ook Mariska die meedeed in de Parel van Bru heeft onze support volop gehad.

Toen de Dames bezig waren hebben wij onze sloep naar de kom van Weesp geroeid en zijn hier voor gaan bereiden op de race. Het regende nog steeds wat het wachten niet aangenamer maakt. Toen de Dames eenmaal terug waren zijn Ronnie en Stephanie ook ingestapt en was het wachten tot we mochten starten. Dit duurde niet lang aangezien wij als 4de mochten starten. Na onze start was het relaxt roeien richting de eerstvolgende sloep, de roeibeer, deze 6 persoons Zeegsloep hadden wij na een kilometer of 2 al achter ons en het volgende slachtoffer was de Minimug, een 6 persoons reddingssloepje die geen partij was voor onze snelheid van boven de 10km/u. Na deze 2 sloepen ingehaald te hebben zagen wij dat er achter ons verder niemand op kwam lopen, dit zou de hele race zo blijven. Ons enige doel hierna was lekker in ons eigen tempo blijven roeien en langzaamaan op te lopen richting de Vrouwe Geertruida die ook met 6 Heren roeide. We zijn geen enkel moment ingekakt en hebben stevig doorgeroeid. Ronnie en Willem op slag waren perfect op elkaar ingespeeld en het tempo voelde super. Stephanie zei dat we steeds dichter bij ze in de buurt kwamen en bij het keerpunt zaten wij zelfs al naast ze, was het niet dat zij de binnenbocht hadden en wij ze moesten laten gaan. Vervolgens hebben wij de hele race achter hen geroeid omdat zij de binnenbochten hadden en wij niet genoeg snelheid hadden om ze in de buitenbocht te pakken. Het was een mooie strijd tot de finish waarin we over de finishlijn nog bijna naast ze zijn gekomen. Tussen ons en de volgende sloep over de finish zat ruim 5 minuten en onze Dames zaten dan ook nog soep te eten toen wij binnenkwamen.

We hadden genoeg tijd om even uit te rusten en richting de finish te lopen om ons Mixteam 8 in de Vrijbuiter aan te moedigen terwijl zij hun laatste meters maakten.

Hierna moesten we weer terug richting de kraan en dit duurde aardig lang vanwege de bruggen en eenmaal bij de kraan aangekomen duurde het ook lang voordat we aan de beurt waren. Na het kranen zijn we naar de tent gegaan voor de uitslag waar we alleen onze tijd en snelheid te horen kregen maar niet ons wattage. Met een tijd van 01:11:06 konden we meer dan trots zijn op onze prestatie. Nu ons wattage bekend is en er een volledig overzicht is weten we dat als we 14de zijn geworden overall met een wattage van 86,18 watt. Hiermee komen we tussen de Hoofdklasse sloepen terecht en daar mogen we trots op zijn voor een eerste wedstrijd. 

Volgende week gaan we met 8 man de Grachtenrace Utrecht roeien omdat wij dit jaar in de Grachtencup mee willen doen.