Zaterdag 1 juli was het weer zo ver!

Een race met de dames….

Op pad met de Vrijbuiter naar Urk voor een wedstrijd van ruim 15km.

Stephanie als stuur en de bankjes gevuld met Debby, Nadine, Astrid, Maris, Annekatrien, gastroeier Evelyn, Fré en Naomi!

Nadat het de hele week best lekker weer was geweest hadden we zaterdag niet dat geluk…

Regen en harde wind, maar de temperatuur was prima! 

We zijn niet van suiker dus op zich geen probleem…

Om half 9 vertrokken we vanaf de Haukes waar de sloep al klaar stond. Nog wel even de stop eruit getrokken aangezien het best had geregend….

Rond half 11 aangekomen op Urk kon de Vrijbuiter (met stop er weer in😊) gelijk te water!

Nadat we haar vakkundig aan een andere sloep hadden vast geknoopt zijn we naar de tent gegaan voor een gratis bakkie koffie/thee en natuurlijk het inmiddels befaamde krentenbrood van Annekatrien!

Al gauw hoorden we dat de organisatie had besloten de race flink in te korten omdat het toch wel flink waaide en er golven van anderhalf tot 2 meter liepen! 

Na het palaver waarbij herhaaldelijk werd gezegd dat als het echt niet ging, we gewoon moesten omdraaien en terug de haven in moesten komen, gingen we met z’n allen maar de sloep in…. We zien wel wat het wordt!  

Het waait inderdaad flink hard en als we een plekje willen zoeken voordat de race begint waaien we met z’n allen de hele haven door!

En dan is het onze beurt om te starten en gaan we eens kijken hoe hoog die golven nou echt zijn!!

Als wij de haven uit roeien komt de Interballast terug de haven in…. Zou het dan echt zo erg zijn?

Het begin is spannend en ja de golven zijn flink hoog! Maar Stephanie waarschuwt ons elke keer als er een hoge aankomt en met z’n allen proberen we onze slag gelijk te houden! We krijgen er lol in en gieren het uit van het lachen!!

Dit is echt prachtig en zelfs leuker dan een achtbaan in de Efteling!

Het is prachtig om te zien hoe iedereen om ons heen ook aan het zwoegen is om door de golven heen te komen! Sterk roeien we door en voor we het weten zijn we al bij het keerpunt!

Vanaf daar is het voor de wind terug naar de haven.

We surfen op de golven terug en Evelyn vraagt of er nog iets in te halen valt… Stephanie bekijkt het en zegt dat dat niet het geval is….Tot net voor we de haven binnen lopen we toch nog een 6riemertje in kunnen halen en dat dan ook graag nog even doen!

Over de finish in 1 uur en 1 minuut kunnen we weer trots zijn op deze prestatie!

4e in de vrije klasse en 9e in het algemeen klassement.💪

Nadat de sloep weer op de trailer staat gaan we nog even vers gebakken kibbeling, gerookte poon en een frietje eten! In de ochtend hadden we bonnen gekregen voor deze lekkernij samen met 9 vuurtorentjes als aandenken.

Wat super van de organisatie dat dat allemaal zo belangenloos geregeld wordt!

Terug in de Haukes nog een klein probleempje met de sloep weer te water laten, maar ook dat lossen de pirata’s uiteindelijk op🤣

Het was zoals altijd gewoon weer een grandioze dag!!

Dank aan Witkamp voor de bus! (We hebben daar verschillende complimentjes over gekregen😁)