Geschreven door: Nico van Graven

Waar de dames vorige week in Deventer de/het spits al hebben afgebeten gaat voor de heren in Weesp het roeiseizoen van start.

Terwijl op vrijdag de Dixies door de straten van Weesp woeien is het op deze zaterdag een prachtige dag, graadje of 20, een stoer windje; dit gaat een mooie dag worden.

De dames hebben de Vrijbuiter in de ochtend met een toptijd voor ons in gevaren dus met Stephanie voor de tweede race vandaag aan het roer, hebben we er veel zin in.

Met Biem en Ronnie op slag, Henry en Raymond in de boeg , gastroeier wiens naam in kwijt ben Stan, Ralf en Nico ertussen  gaan we van start (die hadden we de week ervoor een paar keer goed getraind en dat was goed te merken). Door de sluis en onder de brug ging het soepel, stuurboord uit de Vecht op en de grote inhaalrace kon beginnen.

Al snel gingen we de eerste sloep voorbij en dat hield eigenlijk niet meer op.

Bij het keerpunt moesten we zelfs inhouden. Terug richting de finish stuurde Stephanie ons behendig langs nog een paar sloepen en konden we ons slagtempo zelfs nog wat opvoeren.

De laatste km op standje 10 en de eerste race is volbracht.

Met een wattage van ruim 70, het hoogste ooit in de Vrijbuiter, hebben we een keurige 4e plek geroeid met zelfs nog hoofdklasse boten achter ons.

Na de finish dobberde we moe maar voldaan lekker richting de botenhelling waar we in 3 oogwenken weer op de trailer stonden.

Het was een prachtig begin van hopelijk een mooi roeiseizoen.