Geschreven door: Fre Wessels

Zaterdag 9 uur vertrek naar Utrecht via de Haukes, op tijd met de Witkamp bus en de Vrijbuiter met de nieuwe riemen. Prachtig weer, iets wind en de zon!

De heren waren al vertrokken met Prommenz bus en Zeeschuimer met op de sloep de nieuwe sloepsponsor Kreuk Bloembollen naar Harlingen.

Gelukkig was er donderdagavond al gekraand want het was hartstikke druk op de Haukes. We waren allemaal ruim op tijd in Utrecht, beetje file maar gelukkig viel het mee, Debby en Nadine kwamen zelf, kranen, richting de start en RonDom wedstrijd voor de heren was al bijna klaar, ze kwamen toen al om de beurt binnen, zij waren om 11 uur gestart.

De sloepindeling deze keer Stephanie stuur, Nadine en Anne op slag, Machteld en Debby bankje 2, Tineke en Dina bankje 3 en Annekatrien en Fre in de boeg.

Start 13.36 uur samen met de Utrechtse Doordrijver, Het equipage Delft schoot wat buskruit als start! Hoorde wel echt bij de Pirata’s wat dat betreft.

De doordrijver ging net iets harder dan wij, we konden ze net niet inhalen dus bijna de hele wedstrijd in hun kielzog gevaren. 

In de binnenstad was het een groot feest, hoop “eigen” supporters uit Julianadorp Breezand, Callantsoog,  Utrecht, Houten , Loenhout dus die brulden dwars door Stephanie heen! 

Krappe bruggen, nieuwe riemen aardig geschaafd maar gelukkig nog heel,  Stephanie loodste ons overal doorheen, kanootje hier, bootje daar, wat een vaar verkeer maar we gingen! Na de binnenstad weer terug naar het startpunt wat hadden we het zwaar! Echt de laatste loodjes naar de finisch. Moe maar voldaan en met stukke handen weer een dameswedstrijd geroeid!  Ronnie, nog bedankt voor het halen van de bus!

Nog gezellig nagekletst en gezeten en wij na de prijsuitreiking richting de Haukes Dames 

3e prijs! 

De mannen hadden al geappt dat het kranen daar niet kon vanwege de harde wind! Dus de sloep stond keurig op de trailer in de Haukes.

Wat een verschil in het weer, echt Nederland.