De afsluiter van het wedstrijd seizoen!

Op vrijdag zijn Nadine, Willem, Ronnie, Anne, Dick, Jurgen, Biem en Wilco alvast naar Muiden met de Vrijbuiter. We delen wederom de slaapboot met de mannen van de Saense Kat wat altijd garant staat voor veel lol, bier en gebakken eitjes. 😊 De eerste wedstijd op zaterdag sla ik over vanwege mijn werk, maar de 2e wedstrijd ben ik erbij!

Om een uur of half 3 ben ik in Muiden (parkeer zowat in Amsterdam want het is druk) loop ongeveer 80 km om bij de slaapboot te komen, maar ben ruim op tijd voor de wedstrijd!

De dames en heren hebben het vrijdagavond al heel gezellig gehad dus alle hilarische verhalen worden even gauw gedeeld! Wat een heerlijk team hebben we!

Race 2

Dan gaan we de boot in om ons klaar te maken voor de 2e wedstrijd! We starten samen met de Murk en de Easedale, 2 sloepen uit de hoofdklasse. Peter aan het roer, Biem en Willem op slag, Bax en Wilco op 2, Stan en Maris op bankje 3 en in de boeg Ronnie en Jordi!

Het begint al goed als we onze 5 slagen sterk weg roeien en Bax roept: RIEM GEBROKEN!!! Die man is berensterk!! Maar, ja blad door de midden dus gauw de reserveriem pakken en weer door! Onder luid gejuich Muiden uit richting Pampus! We lopen lekker uit op de Murk en Peter roept ons toe dat we moeten proberen hem achter ons te laten! Het kost wat kracht meer het lijkt te lukken. We mogen achter Pampus drinken. Maar hier hebben we maar 6 slagen voor. Met de wind in de rug zorgt iedereen dat er zo snel mogelijk gedronken word. Achter Pampus halen we de Barbaros in de binnenbocht in. Deze had toch echt teveel ruimte tussen de sloep en de boei gelaten. Richting Muiden hebben we een lekker windje en golven tegen en de Murk is ons nog steeds niet voorbij! Peter roept dat het Anckertje in zicht is en dat we ook de Wetter Fretter wel kunnen pakken!

Als Peter ons een kratje bier belooft als we de het Anckertje en de Wetter Fretter inhalen krijgt iedereen ineens weer een bonk energie, het doel is gesteld! Terwijl we het Anckertje en Wetter Fretter langzaam slag voor slag inhalen zien we dat we aan de andere kant van de sloepen worden ingehaald door de Murk. We geven ons niet zomaar gewonnen. Helaas gaat een van onze slagroeiers bijna knock out van de inspanning dus we moeten het even zonder hem doen. Binnen de pieren van Muiden moeten we nog even alles geven om de Murk niet aan ons voorbij te laten gaan. Onze slagroeier laat zich niet kennen en we zetten de eindsprint in. De boot kraakt, de dollen piepen en de mensen kreunen. Iedereen geeft alles wat er nog in zit en tot onze verbazing halen we de Murk net voor de finisch weer in. Een heerlijke onderlinge strijd, maar hebben we het kratje dubbel en dwars verdiend! En zodra we over de finisch zijn beseffen we eigenlijk pas wat we gepresteerd hebben! Hier doen we het voor.

De avond

Chef Wilco heeft een grote pan macaroni gemaakt wat een goede ondergrond is voor de avond die gaat komen! FEESTJE! Want dat is natuurlijk een groot deel van de MPM. We drinken bier net zo hard als dat we roeiden en het feest is grandioos! We ruilen shirts met andere teams en ik mag niet de beker van de heren jatten.🙁 Ondertussen regelen we nog even een roeier voor de brakke race zodat Bax zondag niet weer terug naar Muiden hoeft te komen. Terug op de boot schijn ik nog een lekker gebakken eitje te hebben gegeten… Maar de dag was lang, en de volgende dag moeten we nog een rondje… Dus lekker snurken!

Race 3 (de brakke race)

Zondag met recht brak aan de race beginnen…het weer werkt niet mee ,want het regent en het waait, maar ach deze hoort er ook bij… Netjes ons rondje gedaan en na de race lekker even een broodje kroket gegeten… Tassen inpakken en in de boot gelegd en rustig aan naar de kraan roeien…. Het is behoorlijk druk, het duurt ruim 2 uur voordat we eindelijk eruit kunnen… Inmiddels helemaal doorweekt, maar wel weer nuchter gaan we op huis aan!

Nu heeft ook onze Vrijbuiter een pauze verdient. Ze is toe aan het benodigde onderhoud en zal deze winter weer de liefde krijgen die ze verdient.