De race die je een keer gedaan moet hebben!

Zaterdag om 9.00 vertrekken we uit Julianadorp. De sloep staat al op de trailer dus het is aanhaken en gaan! We hebben de bus van onze sponsor Witkamp diensterverleners weer mee en ik moet zeggen ‘met de Vrijbuiter erachter ziet het er altijd prima uit!’ Een mooie combi om mee op pad te gaan!

We zijn ruim op tijd in Amsterdam en voor we het weten ligt de boot te water. Omdat wij pas om kwart voor 1 starten hebben we nog tijd genoeg om bij de andere starts te kijken. Een half uur voor de start zitten we allemaal in de sloep. Iedereen heeft even warm geroeid en we maken ons klaar om naar de start te drijven.

Mogen we al?

En dan is het onze beurt! Dick en Debby op slag, Mariska en Jurgen op bankje twee, Bax en Nico op drie, en in de boeg Bart en Henry. En aan het roer natuurlijk onze stuurman Peter! We starten met 5 korte slagen en dan lekker de rust erin, we moeten immers 25km dus hebben we geen haast. Bax houdt de snelheid en het slagtempo in de gaten, 7min over 1 km en het slagtempo 29 á 30 (als ik het goed heb onthouden). Dat moeten we over de hele wedstrijd stabiel houden.

De fans zijn weer mee!

Onze fanclub bestaande uit Piet, Jeannette en Fré fietsen luid aanmoedigend mee! Peter zegt: ik denk dat dit zelfs in den helder te horen is! Ik zie Jeannette zelfs op de brug staan “mee roeien” het is hilarisch. Onderweg komen we langs Detroit, Australië en opeens waren we in Harlingen! Het kan dus allemaal in Amsterdam.

Op het Ij staat een pittig windje en de snelheid kakt aardig in, we zijn blij dat we de stad weer in gaan. Dit is wel het allerleukste stuk van de hele race! Chaos op het water met rondvaart boten en toeristen in huur bootjes die geen idee hebben wat ze aan het doen zijn, en dan nog de nodige roeisloepen! 80 bruggen waar we dan weer 1 kant moeten laten lopen of allebei de kanten…. Het maakt niks uit! Peter roept en wij voeren uit! Dan de krappe lelie gracht waar alles lekker ophoopt en de kanten vol staan met publiek! Ik krijg er kippenvel van!! Maar we zijn er nog niet, en roeien gestaag door….

Niet vergeten te genieten

Met de prachtige grachtenpanden en allerlei bootjes die langs de kant liggen is het genieten. Dat is eigenlijk het enige wat ik me nog kan herinneren van het laatste stuk! Na 3 uur en 12 minuten komen we over de finish We zijn allemaal kapot of moe, maar zeker voldaan…. Het welverdiende biertje smaakt weer prima en helpt altijd goed om de blaren ietsje te koelen….. Als de boot weer op de trailer staat gaan we nog even naar de tent. We doen een biertje en een dansje en dan gaan we richting huis….

Het was weer een mooie dag! Ik heb nu al zin in de volgende race!