Door: Anne Verseveld

De eerste race voor de grachten cup, maar voor ons 1 van de laatste van het seizoen.

De week voor de wedstrijd is er nog flink getraind met Ronnie, daar hij stuurman zou zijn tijdens de race. Helaas ging dit i.v.m. werk niet door en stond Peter nog paraat om hem te vervangen.

De ochtend van de wedstrijd werd er met z’n allen verzameld bij de Haukes waarbij het gehele team hielp met de sloep op de trailer te zetten, spullen in te pakken en er werd nog even een bakkie koffie gedaan.

Op naar Leeuwarden, de spanning in de auto was al aardig aanwezig, mede omdat het voor Pam de eerste race zou zijn en voor Anne de 2e keer.

In Leeuwarden aangekomen lag de sloep snel te water waarna er richting de start geroeid werd terwijl de anderen de auto’s parkeerden.

Nog even een bakkie koffie in de tent gedaan en daarna alle voetenbankjes ingesteld, kussentjes op de doften en ook het potje “vriendenvet” kwam nog even langs.

De humor zat er in en we waren er klaar voor.

De indeling: SB slag Mats, SB2 Pam, SB3 Wilco, SB4 Dick, BB slag Willem, BB2 Anne, BB3 Steven, BB4 Brian en stuurman Peter.

Daar waar in de tent nog besproken was dat we de gehele wedstrijd waarschijnlijk niemand zouden inhalen en het vooral een race voor onszelf zou zijn, bleek dit toch een ander verhaal. Tijdens de wedstrijd is er een strijd ontstaan met de “Mata Hari” welke zelf af en toe vast kwamen te zitten bij een brug waar wij vervolgens mooi konden passeren door de stuurkunsten van Peter en zij vervolgens hun best weer moesten doen om ons in te halen. 3 keer zijn zij ons voorbij gekomen dit maakte het wedstrijd gevoel zeer groot.

Er stond een flinke wind onderweg wat ook goed voelbaar was op de bladen van de riemen, de riem uit water weer klaarmaken voor de volgende slag was soms nog zwaarder dan de slag onder water.

Nadat er gefinisht werd waren we tevreden met ons resultaat 1:50 uur geroeid over 16 km met 58,86 Watt.

En daar was het welverdiende biertje voor de mannen en voor de dames een wijntje. Even met zijn allen de overwinning vieren in de boot met muziek, waarna de sloep weer uit het water werd gehaald. Met zijn alle in de sloep op de trailer naar de parkeerplaats. Jammer dat toen onze GPS niet aan stond, want zo snel waren we nog nooit gegaan terwijl we erin zaten.

Aangekomen bij de feesttent stond Ronnie ons op te wachten, hij is direct vanaf Schiphol naar ons toe gereden, maar was helaas net te laat voor onze finish.

Er werd een hapje gegeten, een biertje gedronken en daarna met zijn alle weer richting onze thuisbasis. De Boekanier werd weer te water gelegd en moe, tevreden en voldaan splitte het team zich op om ieder naar zijn eigen huis te gaan.

Klik hier om naar het fotoalbum op Facebook te gaan