18-01-2020

Geschreven door: Anne van Verseveld

Vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen.

De winter snert sprint race.

3 races van 2200 meter, 1200 en 200 meter .

Met een groepje van 11 man zijn we afgereisd naar Zaandam om dit te gaan beleven.

Van te voren nog even op donderdag getraind op sprinten want dit hebben we nog niet eerder echt gedaan. Technieken geoefend voor de start en Ronnie had zitten puzzelen met de indelingen bij de verschillende afstanden.

2200 meter ging prima,  bij de start lieten we gelijk de ‘Roy Hesterman’ een kuikensloep, achter ons en dit hebben we de gehele sprint vol weten te houden.

Na deze race konden we even in de tent aan kopje thee om bij te komen. De nodige suikers werden aangevuld met snoepjes en chocola om de trillende armen weer wat onder controle te krijgen.

Deze trilden van zowel spierspanning als kou, want gemiddeld is het de hele dag 7 graden geweest.

Toen kwam de 1200 meter. We lagen iets te vroeg al klaar bij de start, de reden laten we maar even in het midden ;), waardoor we een extra buitje regen over ons heen kregen, maar dit mocht de pret niet drukken.

Tijdens deze race ging de ‘Roy Hesterman’ alias de Opkikker toch gelijk op bij de start waarna ze uiteindelijk voor ons kwamen. De strijd was aan en alles werd gegeven om bij ze te blijven. En een flinke hagelbui deed ons dan ook niks tijdens het roeien.

Maar wanneer deze klaar was werd er wel snel naar binnen gerend om beetje op te warmen want er moest nog een 200 meter sprint geroeid worden.

Deze sprint hadden de meeste toch wel veel zin in. De muziek werd even aangezet tijdens inroeien en daarna werd het serieus.

Muziek ging uit, jasjes bleven wel aan, iedereen was toch wat koud door de kleine regen buitjes. Er werden nog wat woorden gewisseld met de Opkikker dat we ze wel gingen proberen te verslaan en de sfeer zat er tussen de 2 sloepen goed in.

Het startsein werd gegeven en daar gingen we. Martijn had wat moeite met de riem in dol te houden, maar de rest knalde door alsof alles ervan afhing.  We jaagden elkaar op en ook met elkaar werd er geteld en we kwamen tevreden over de finish. Helaas net iets langzamer dan de Opkikker.

Na deze race werd er gelijk doorgeroeid naar de kraan. Boot het water uit zodat we daarna droge kleding aan konden doen en konden genieten van de koude biertjes en warme glühwein.

Er kwam van alle kanten etenswaren op tafel en de snert en broodjes worst mochten natuurlijk niet ontbreken.

De uitslag, we waren 2e van de mix teams, laten we achterwegen laten dat er 3 waren haha, maar hadden een keurige wattage geroeid.

Toen werd het tijd om naar huis te gaan, de sloep werd weer met zijn allen te water gelaten in zijn thuishaven en de groep viel rozig uiteen.

Onze Brian had ook nog een mooi verslag in elkaar gedraaid wat we jullie niet willen onthouden J

Wij gingen naar Zaandam en daar hebben we twee keer een rondje en één keer een recht stukje geroeid. Het weer was soms goed en soms heel slecht. We hadden één keer zelfs hagel! Blegh. Ook hebben we snert en broodjes worst gegeten. De Boekanier is niet gezonken en Ronnie mocht sturen. Het was een leuke dag.

Klik hier om naar het fotoalbum op Facebook te gaan.