Grou 7 mei 2022

De blaren zijn ingedroogd dus het is tijd voor een wedstrijdverslag!

8.00 vertrek vanaf de Haukes is het plan. We kunnen vanaf 9.00 kranen in Grou en we starten pas om 13.02 maar goed, je kan maar op tijd wezen!

Anne en Jurgen rijden met de “stoere” Prommenz wagen en de sloep. Gevolgd door Brian, Stephanie, Henri, Peter, Robin en ik. Biem is al in Grou om te helpen bij het kranen.

Rond 10.00 liggen we netjes aan de kade en wordt het steeds drukker op het water. De sloepen liggen over het algemeen 6 dik aan de kant en het is gezellig druk.

Omdat we tijd genoeg hebben kan Anne even kennismaken met de stuurman en de bemanning van de sloep waar ze de HT in gaat roeien.

Haar eerste oversteek wordt met vijf 16 jarige testosteronbommetjes in de Tobbe.

Henri doet nog even een powernap en Ronnie en Sjoerd (die absoluut niet Grou wilde roeien omdat dat zo saai is maar op de verenigings dag hoorde dat er nog een plekje was in de remex en toch bang was dat ie dan iets mistte) zijn inmiddels ook gearriveerd.

De starts gaan snel per 2 sloepen en om de 2 minuten, de spreker op de kant praat 5 kwartier in een uur en heeft over bijna elke sloep een leuk verhaal ( Nee Brian was helemaal niet morgen jarig maar anders had die man niks te vertellen over ons 😉 )

Voor we het weten zijn we aan de beurt. We starten met de Leitsagher die al snel op ons uitloopt…Geen probleem want we weten allemaal dat we hier met de Boekanier geen wonderen hoeven te verwachten.

We peddelen lekker tempo door en worden net voor een sluisje ingehaald door 2 sloepen. Uit de wind en in het zonnetje is het bloedheet! (Ik zei toch dat het prachtig weer zou worden!)

Langs de kant is het gezellig druk met mensen die ons aanmoedigen!
Peter wijst af en toe op de routekaart aan waar we zitten, we gaan als een speer!

Door de bocht zien we op 900 meter de Remex met Sjoerd en Ronnie. Doel gesteld! Die moeten we voorbij! Ik weet even niet meer of dit voor of na de mededeling is dat we nog maar een kilometer of 5 te gaan hebben, maar niemand in de boot geloofde dat! (Training werpt zijn vruchten af)

Langzaam maar zeker lopen we in en gaan we voorbij aan de Tobbe en de Remex. Nog een klein stukje en we gaan de finish over in 2 uur 28 min!
Bootje gelijk op de trailer en op huis aan! Mijn laatste wedstrijd voor de HT. Zaterdag gaat de Boekanier nog even knallen in Lemmer! Veel succes!

PS leuk detail: De enige 2 sloepen die wij hebben ingehaald in Grou zijn de sloepen waar Ronnie en Anne mee naar Terschelling roeien :).