2 juli slag om de zaan of zaanslag….maakt niet uit komt op hetzelfde neer…

We hebben deze race 2 teams want de pirata’s zijn ook weer van de partij! Anne en Brian helpen de organisatie met het uitvoeren van controle (of iedereen de boei goed rondt) en het kranen van de sloepen. Wilco Stephanie en ik brengen ’s ochtends de sloep naar Zaandam met de Witkamp bus (onze dank is wederom groot) Omdat de dames pas later starten kan ik Anne gezelschap houden bij het controleren van de mannen, wij zijn zeker weten de meest enthousiaste controleurs!

Terug bij de start/finish zijn rest van de dames allemaal aanwezig en heeft Annekatrien haar super geheime familierecept krentenbrood gemaakt! Onder het genot van een bakkie en een plakkie wachten we tot de mannen over de finish komen! Als de heren terug zijn horen we al dat het op de route blafheet is….het is niet anders….we zullen het ermee moeten doen… Gelukkig liggen de sloepen 6 dik aan de kant dus het is nog een hele tour om op onze boot te komen. Als we allemaal de bankjes op orde hebben, de flessen drinken staan en hier en daar een banaan of een snack hebben klaarliggen gaan we even een rondje inroeien.

En dan mogen we van start! Eerst richting de sluis om de boei te ronden en dan weer terug richting de molens….voor ons komt eerst nog even een afgeladen binnenvaartboot de sluis uit! Altijd spannend maar we kunnen er prima langs en al snel hebben we daar geen last meer van….langs de start/finish horen we de aanmoedigingen vanaf de kant! Onder een brug door staan daar een paar van “onze mannen” aan te moedigen, ook altijd fijn! Dan komen we bij een heel heel heel krappe brug opening….De bedoeling is dat bakboord door roeit en stuurboord laat lopen. Do gezegd zo gedaan maar laten we zeggen het idee prima was maar de uitvoering iets minder! Schurende krakende riemen maar geen gekneusde vingers gelukkig…. Toch even volledig uit de concentratie maar we herpakken ons en roeien gestaag door…

Ik moet zeggen dat ik er weinig van mee krijg wat er allemaal om ons heen gebeurt. Want het is echt heel heet! Maar als wij op een gegeven moment een boei ronden en opeens het hele veld met sloepen achter ons ligt weten we allemaal dat er ergens iets niet helemaal goed gaat….Ronnie baalt waarschijnlijk nog het meest want we hebben inderdaad een lusje overgeslagen…. Maar gelukkig komen we daar op de terugweg ook nog langs. Dus pakken we hem dan wel mee en hopen we dat de wedstrijd leiding ons gunstig gezind is. Na 1 uur en 34 minuten komen we over finish met een dubbel gevoel. We hopen allemaal dat onze alternatieve route geen gevolgen heeft voor ons.

Ronnie gaat gelijk vertellen dat wij het iets anders hebben aangepakt. Maar met de GPS kan hij laten zien dat wij wel de hele afstand hebben afgelegd dus we zijn redelijk optimistisch! Sloep op de trailer(die gloednieuwe die fantastisch achter de auto ligt en waar je ook gewoon onderweg nog even goed op kan zitten om een plasje te doen)wachten we toch nog even de prijsuitreiking af…. Daarna is het tijd om naar huis te gaan. De volgende dag schitteren we weer op het wooden boot festival in den helder!! Later op de avond horen we dat we evengoed een 4e plek hebben! ondanks ons avontuur het was dus een druk roei weekendje!

Trots op onze vereniging en onze teams!