Door: Mariska Breed-Ellen

26 september….Eindelijk was het zover!
De primeur voor de Vrijbuiter, die van de pirata’s, en ook van de mannen in de Vrijbuiter.
De sloep waarvan we denk ik allemaal niet zeker weten of we haar helemaal geweldig vinden of helemaal niet.
Maar goed, de resultaten liegen er niet om!!
Zaterdag vroeg vertrokken naar Weesp. Paul Thomas was wederom onze “sloep sleurder’’

Nadat we zo goed als allemaal verzameld waren zijn we met z’n alle naar de kraan gelopen om de Vrijbuiter te water te laten.
Onze plekjes gezocht in de sloep en geïnstalleerd.
Rustig aan naar de kom geroeid want er was nog tijd om even rustig aan te doen.

Met Ronnie aan het stuur Kayleigh en Stephanie op slag, Maris en Anoek op bankje 2 Pam en Sam op 3 en de boeg babe’s Fre en Astrid gingen we naar het palaver. Wat deze keer in de sloep gebeurde vanwege de corona maatregelen.
Na alle informatie was het dan eindelijk zover! Wij hadden start nummer 6 en met de aanmoediging vanaf de kant en de brug gingen we als een speer!!
Voor Kayleigh Anoek Fre en Astrid was dit hun eerste wedstrijd dus er heerste genoeg gezonde spanning in de boot!

Op de heenweg werden we ingehaald door een paar sloepen en de drakenboot…Dan is het wel even lastig om in je eigen slag te blijven maar we herpakten ons snel en voor we het wisten waren we al bij het keerpunt!
Al gauw konden wij een sloep inhalen, ik weet niet meer hoe die heet maar hij was blauw en wij waren sneller!
Net voor de brug weer terug wilde er nog een sloep ons inhalen maar dat wilden wij niet laten gebeuren dus hebben wij ons op het laatst nog het snot voor de ogen geroeid!!

Met 1 uur en 22 minuten kwamen we over de finish! Nadat we van de organisatie een mega grote chocolade paashaas, 2 flessen rosé en een zak nootjes in ontvangst mochten nemen zijn we terug geroeid naar de kom.
Na een snelle wissel gingen de mannen op pad. Via sloepvolgen.nl hielden we ze vanaf de kant in de gaten en zagen we dat het super goed ging! Na 1 uur en 16 minuten waren ze na een helse strijd van 5,5 kilometer met 2 andere sloepen over de finish!!! WAT EEN TOPPERS!!!

Terug in de kom ben ikzelf nog even terug gelopen naar de sloep van de Maritieme Academie Harlingen (waar mijn liefde voor de sport is begonnen) hoorden we al snel de uitslagen! De pirata’s waren 4e van alle dames teams en in de D1 zelfs 2e geworden (van de 10)!
Een resultaat waar we met onze eerste wedstrijd heel heel trots op mogen zijn.