Vandaag reisde we af naar het verre Culemborg, woensdag was gelukkig na de training de sloep al op de trailer gezet, dus vanmorgen was het trailer aanhaken en gaan. Eén wedstrijd die in 2e gesplit is. ’s morgens een race van 11 km en ‘s middags een sprint van 4km.

Het koffiehuisje “De vrijbuiter”

De opstelling

De ochtenroeiers waren Stephanie sb1, Dick bb1, Wilco sb2 , Ronnie bb2, Debby sb3, Daan bb3, Biem sb4, Henry bb4, en Peter stuurde deze race. ‘S middags wisselde Anne met Daan van plek.

Opstarten

Er werd gestart met een bakkie koffie bij het tentje met de passende naam “de vrijbuiter”. Daarna was het tijd om de sloep te bemannen en ons klaar te maken. Vóór de start werd er met alle riemen op, een minuut stilte gehouden voor Josee. Prachtig gebaar en indrukwekkend gezicht.

De race

Daarna de start, 2 sloepen tegelijk en gaan… 11 km de lek op. De race was goed verlopen. Er stond wat stroming maar desondanks waren we 10 seconden sneller dan de tijd die de organisatie dacht dat we zouden hebben. Niet ontevreden! Na de race even met elkaar wat eten, kleine pauze, en toen de sprint.

Anne ging er als vers bloed erin, maar de rest had allemaal al een race geroeid dus dan de riemen weer pakken is even een dingetje. Vier kilometer en alles geven wat we hebben! We gaven alles wat we hadden en vlogen de finish over in 27 minuten en wat seconden .

Tijd om te rusten

De sloep aan de kant, even een drankje. Echter was er niet veel tijd om bij te komen, al snel moest er weer gekraand worden. Met de nieuwe trailer gaat dit super, staat binnen no time vast, zodat de bus nog even geparkeerd kon worden voor een drankje en wachten op de prijsuitreiking.

Niet slecht!

We zijn 7e geworden. Prima plek, niet ontevreden.

De handen werden geschut, iedereen uitgezwaaid en ik bracht daarna de sloep weer terug naar Fré waar die een paar nachtjes op t erf mag logeren. Bus terug naar Witkamp en daarna lekker de voetjes omhoog op de bank terwijl ik dit verslag aan t typen ben.

Op naar volgende week, van Den Helder naar Texel en terug. Geen wedstrijd maar een door ons zelf georganiseerde training.