Geschreven door: Anne Warmerdam

 

 

 

 

Vandaag reisden we af naar Rotterdam.
De sloep stond al klaar op de trailer dus die kon zo aangehaakt worden door Wilco om een stukje te rijden. Debby en Sjoerd reden met hem mee en in de andere auto hadden Peter, Dick, Henry en Biem zich verzameld. Anne en Ronnie zouden pas in Rotterdam erbij komen omdat die daar al verbleven.

 

 

 

 

Nadat de sloep al snel te water lag, was het tijd voor koffie en raakte het team compleet. Voor sommige toch lichte zenuwen omdat (ondanks al jaren roeien) het de eerste keer was in Rotterdam. 
Eenmaal in de sloep verdwenen deze toen alle voetenbankjes werden geïnstalleerd.

 

 

Eerst een stukje oproeien van de oude haven naar de Leuvenhaven en vanaf daar wachten tot we groen licht kregen om de Maas over te steken.
Daar werd een minuut stilte gehouden voor de start.

 

 

 

 

En toen was het zover, 40 sloepen in 1 vak wachtend tot startschot klonk en de rangorde bepaald zou gaan worden. Het was dan ook een behoorlijk gevecht tussen de vele riemen die elkaar raakten. 2 km verder kwam de rust erin, we hadden onze positie bemachtigd en nu was het kunstje om de sloepen die achter ons zaten daar ook te houden.
Dit is ons gelukt, ondanks dat het wel bijna 18 kilometer buffelen was in de warmte en stroming, wisten we zelfs ook nog sloepen in te halen. 

 

 

 

 

Tussendoor zelf ook een kleine strijd gehad met Sloepweesje en wij waren niet de enige die een “gevecht” hadden. De Bergenvaerder was ook in botsing geraakt en dit roer lag door midden zagen we toen we ze voorbij gingen. 

 

 

Voldaan en gesloopt kwamen we over de finish, er werd geproost waarna de trailer gehaald werd en we er al snel uit gekraand werden. Dit verliep ook bijzonder vlotjes en voor we het doorhadden, waren alle banden al vastgemaakt en lagen de riemen vast. 

 

 

Op naar huis, waar we ons kunnen gaan klaarmaken voor volgend weekend; Zwartwaterrace.