Wat waren we uit!

Al weken wilden een aantal van ons roeien in Amsterdam, om daar het Amsterdam light festival te beleven! Dick en Bax waren ons al voor geweest met het Juiste Tuig en zo werd het idee geboren!

Onze Annekatrien werd gebombardeerd tot chef “regel het maar”, en wat heeft ze haar best gedaan!

Het fijne weet ik er niet van want ik pikte “last minute” het plekje van Willem in maar we zouden 11 januari met 10 man afreizen naar de hoofdstad om in de “Piet Haverkamp” de lampjes en grachten te bekijken!

Helaas gooide code geel roet in het eten en moesten we het hele plan een week verzetten.

Zo gezegd zo gedaan.18 januari, regen, hagel en wind in de Noordkop, zullen we wel, zullen we niet? De berichten uit Amsterdam zijn positief qua weer dus besluiten we toch te gaan! Debby, Fré, Machteld, Annekatrien, Stephanie, Stan, Ronnie, Nadine, Anne en ik (Mariska)!

Thermoskan koffie en thee, glühwein en muffins voor op het eind, alles is geregeld!

In Amsterdam is het inderdaad droog als we bij de sloep aankomen!

Stuurman Johan staat al op ons te wachten!

Het is altijd spannend om te roeien in een andere sloep! Laten we zeggen dat je dan pas je “eigen” spullen echt gaat waarderen 🤣

Eenmaal geïnstalleerd gaan we de grachten op! Bij Nemo zien we de eerste lichtpartij en even verder roeien we onder een stadspoort van verlicht kippengaas door! Ik weet af en toe niet eens welke lichtjes nou wel of niet bij de tour horen🤣

We zien lichtjes onder de brug, op de brug, in het water en aan de wal.

Langs Artis zijn de olifanten binnen want na 18.00 zijn ze vrij!

Voor we het weten zijn we alweer terug, helaas allemaal koud en nat geregend, dus van de koffie en glühwein komt weinig….

We eten gauw nog een muffin en bedanken stuurman Johan met een lekker flesje uit Den Helder (want daar komen wij vandaan)

In de auto terug bedanken we Annekatrien via de app nogmaals voor de goede organisatie (en het ophangen van al die lichtjes🤣)

Het was echt een leuk tochtje!

Wat waren we uit!!!