3 september Geschreven door: Mariska Ellen


De maasrace! Roeien in Roffa!
We gaan weer eens op pad voor een prachtige wedstrijd! Dit keer op weg naar het mooie Rotterdam.

Met Peter als stuur, Dick en Sjoerd op slag, Jordy en ik op bankje 2, Nadine en Nico (zijn aller eerste wedstrijd) op bankje 3 en in de boeg Henri en onze gastroeister Eef (die haar eigen zakdoek mee heeft omdat wij als pirata’s dus toch opvallen )

Kranen tussen 8.30 en 10.30 staat er op de site dus als wij er om half 10 zijn is dat prima. Nico, Sjoerd en mijzelf vertrekken om half 8 uit Breezand en de rest van het team gaat op eigen gelegenheid. Er woont verrassend veel familie in Rotjeknor dus we hebben lekker veel fans!

Onderweg horen we al dat er op de kraan locatie weinig te kranen is aangezien er geen kranen zijn….Hoe het precies zit weet ik niet maar het is duidelijk dat er iets mis is gegaan in de organisatie….

We wachten en we wachten en het wordt drukker en drukker met sloepen op de stoep….maar dan….rond een uur of 11 komen er 2 mammoet kranen onder luid gejuich van alle roeiers aanrijden! We kunnen te water!!!

Door de vertraging bij het kranen moeten we snel de bankjes in orde maken en oproeien naar het Leuve hoofd, onderweg genietend van de kubuswoningen en historische schepen in de museumhaven. Even is er nog twijfel of alle sloepen op tijd in het water liggen maar ook dat is goed gekomen.

En dan mogen we met z’n alle die imposante Maas op om ons klaar te maken voor de massa start! Met ruim 40 sloepen tegelijk gaan we van start, onder de Erasmusbrug door richting de Willemsbrug. Peter roept: wat er ook gebeurd, gewoon door roeien!!! En zo gaan we al peddel meppend door het veld

Het is prachtig! En we roeien allemaal lekker door! Hier en daar halen we sloepen in en worden we hier en daar eens ingehaald.

De stroming en de hitte maken het ons niet makkelijk maar hee we zijn er aan begonnen dus maken we het af ook!

Na de Brienenoordbrug halen we ’t anckertje in waar Jurgen vandaag mee mee roeit. Een sloep vol sterke mannen maar wij gaan er voorbij en blijven ze lekker voor!

Dan weer de Maas oversteken en de sliksloot in….sommige sloepen dachten sneller te wezen door de binnenbocht te pakken maar die liggen nu allemaal zand te happen…Peter ziet het gebeuren en stuurt ons met een ruime bocht om de droogte heen.

Stroming mee dus rammen we zo verder en gaan we op de terugweg!

Door de hitte zitten we er allemaal best doorheen en na 2 uur en 23 minuten komen we bij Tropicana over de finish!

We roeien richting de kraan en nemen een welverdiend biertje! De boot gaat weer op de trailer en we praten nog wat na….dan op huis aan…

Dit was een bijzondere, een hele zware maar ook prachtige race met een hele mooie 8e plek in de heren 1!!!